• Klimaatmars 10 maart

  Loop jij mee met KEK?

  12.00 uur voor het Beursplein 5, Amsterdam

  Op zondag 10 maart a.s. begint op de Dam in Amsterdam de Klimaatmars. KEK schaart zich achter de boodschap dat Nederland méér en sneller vooruit moet, en loopt daarom mee.

  We verzamelen ons om 12.00 uur voor het Beursplein 5 . Om 12.30 uur lopen we naar de Dam. Hieronder vind je het programma.

   

  De Klimaatmars is 2,5 km lang en loopt van de Dam over het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein.

  Om 13.00 uur is er voorafgaand aan de Klimaatmars op de Dam een kort podiumprogramma, gepresenteerd door Froukje Jansen, met optredens van

  • Claudia de Breij
  • Typhoon
  • Heleen de Coninck, klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het VN-klimaatpanel IPCC
  • De initiatiefnemers van de schoolstakingen
  Aanmelden hoeft niet. We hopen je op 10 maart te zien!

  Groot KEK event The Recap: jouw input is nodig

  Vrijdag 1 maart, CIRCL, 13.30 - 17.30 uur + borrel

  Een jaar verder, er is veel onderhandeld en ook door KEK veel ingebracht. Terwijl de politiek worstelt met gele hesjes en zich waagt aan campagne-taal, stelt KEK zich de vraag: wat vinden we er eigenlijk van? Op een inspirerende, duurzame locatie, blikken we terug en gaan we in discussie over onze eigen ‘appreciatie’. Welke vragen komen boven tafel? Ook zal het nieuwe bestuur zich voorstellen en kijken we vooruit naar de toekomst van het klimaatakkoord, en bovenal KEK. We sluiten af met een borrel!

   

  Opzet KEK Event ‘the Recap’
  Wanneer: Vrijdag 1-Maart, 14:00-17:30 + borrel
  Locatie: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam
  Bereikbaarheid: Naast station Amsterdam Zuid, parkeren; Q-park Mahler
  Deelnemers: 50-80 young professionals

  13:30 Inloop
  14:00 Opening
  14:10 Recap van de KEK-tafels
  15:00 Koffie
  15:20 Break-out sessies
  16:00 Plenaire discussie
  17:00 Poll & Slotwoord
  17:30 Borrel (op eigen kosten, einde 19:00)

  KEK on Tour: Editie Industrie - 'Take on Transition'

  21 februari, 2019 - Velzen Noord TATA STEEL

  Altijd al eens een kijkje in de keuken van TATA Steel willen kijken?

  Op 21 februari krijg je die kans!

  We mogen namelijk onze volgende KEK on Tour: Editie Industrie bij TATA organiseren!

  Geïnteresseerden in de sectortafel Industrie krijgen deze dag in Velzen-Noord (vlakbij IJmuiden) een volledige update van hoe het eraan toe gaat aan de KEK Industrietafel, en hoe wij daaraan hebben onderhandeld over het Klimaatakkoord. Er komen interessante sprekers waaronder natuurlijk tafelverbinder Carlijne Mouthaan, Hans van den Berg van TATA Steel, . Aanwezigen krijgen daarnaast een rondleiding over de plant van TATA Steel; een unieke kans om een goed beeld te krijgen van het reilen en zeilen in zo'n energie-intensief bedrijf.

   

  Het programma is als volgt:
  10:30 - 12:00 Site Visit (externen)
  13:00 - 17:15 Symposium programma

  Let op: Lunch is voor eigen rekening


  Neem een geldig identiteitsbewijs mee voor de tour (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  Meld je aan voor dit event via de onderstaande button - Meer info

 • KEKker Gezocht ?

  Zoek of verwelkom jij young professionals op jouw klimaat of energie evenement die kunnen spreken, modereren of netwerken? Of ben je op zoek naar nieuw talent voor de vele vacatures in de energietransitie? Twitter, Facebook of Insta @kekoepel met #KEKkergezocht en plaats zo je spektakel hier. Zo communiceren wij het door naar alle communities binnen KEK.

 • Afgelopen Events

 • Groot KEK Event
  Van akkoord naar actie, geen babystapjes maar zevenmijlslaarzen

  woensdag 10 oktober, Auditorium, Eneco World Rotterdam (14:00 – 17:30)

  SYN Event

  woensdag 19 september, Circl Amsterdam (19:00 – 22:30)

  Het Sustainable Young Netwerk (SYN) is een nieuw netwerk voor alle Young Professionals in Nederland die duurzame ambities in hun werk hebben. Elk kwartaal wordt er een SYN event georganiseerd waar Young Professionals met deze ambities samenkomen.

   

  Heb je duurzame business ambities in je werk en wil je deze waarmaken? Kom dan naar het eerste SYN Event op woensdagavond 19 september! Hier ontmoet je gelijkgestemde Young Professionals uit heel Nederland van verschillende bedrijven. Het SYN event is een interactief netwerkevenement met een inhoudelijk programma en sprekers. Dat betekent in gesprek gaan met andere Young Professionals van verschillende bedrijven en ook nog wat nuttigs leren. Het doel van het event is om je verder te helpen met de duurzame ambities in je werk. Deelname kosten bedraagt 10 euro.

  Meet the Boss in het Enexis Huis

  19 september 2018, van 10.30 en 13.30 uur, Enexis Huis in Zwolle

  Speciaal voor young professionals in de energiesector organiseert KVGN een aantal interessante bijeenkomsten waarin je ‘kopstukken’ uit de gassector persoonlijk kunt ontmoeten. Bij de ‘Meet The Boss’ bijeenkomst in september kun je kennis maken met Peter Vermaat, de CEO van Enexis. Hij ontvangt je op een zeer toepasselijke locatie, namelijk bij Enexis in Zwolle, waar je een rondleiding krijgt in het Enexis Huis, ‘een huis van nú’. Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt, vol=vol dus wees er snel bij!

  OFFSHORE WIND INNOVATION CHALLENGE

  Deadline van inschrijving 10 September 2018

  De offshore Wind Innovators roepen young professionals, start ups en SME's op om mee te doen aan de Offshore Wind Innovatie Challenges!

  De Wind sector moet zich telkens blijven vernieuwen als we wind op zee tot een succes een willen maken.

  Daarom hebben de Offshore Wind Innovators een wedstrijd uitgeschreven; inclusief masterclass en bootcamp voor slimme wind innovaties.

   

  De prijs is geen matig geldbedrag, maar onmiddellijk de mogelijkheid om je product of idee te implementeren bij een grote Launching Customer!

  Kijk voor meer informatie voor de verschillende Challenge/Opdrachten bij Innovatie Link en schrijf je in!

  Stroomversnellers, 1/8 triathlon

  2 september 2018, Amersfoort

  Houd jij wel van een sportieve uitdaging? Word dan stroomversneller, laat je sponsoren en zwem, fiets en loop 1/8e triathlon. Het doel is om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen om zonnepanelen mee te kopen. De energie die daarmee opgewekt wordt komt geheel ten goede aan gezinnen die hun energierekening niet kunnen betalen.

  Ben je beter in andere dingen dan sporten, dan kun je natuurlijk nog op heel veel andere manieren een bijdrage leveren.

  KEK on Tour: editie Elektriciteit

  18 juli 2018, hoofdkantoor Alliander in Arnhem

  Bij de 2e editie van KEK on Tour ligt de focus dit keer op de sectortafel Elektriciteit van het Klimaatakkoord. Het KEK sectorteam haar manifest gepresenteerd aan deze tafel. Dit manifest bevat suggesties en aanbevelingen om het akkoord in de tweede fase tot een succesvol einde te brengen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we verkennen hoe het conceptakkoord zich verhoudt tot de aanbevelingen in het manifest van KEK. Hoe gaat dit zich verder ontwikkelen en wat is de rol van jonge professionals daarbij?

  Klimaat voor jongeren

  9 juli 2018, Pakhuis de Zwijger Amsterdam

  De toekomstige wereld van de jongeren van vandaag zal er als gevolg van klimaatverandering anders uit zien dan de wereld van nu. Onze samenleving zal drastisch (moeten) veranderen. Besluiten over bijvoorbeeld onze energievoorziening, onze fysieke leefomgeving, ons voedsel en ons onderwijs worden nu voorbereid.

  Jongeren lijken bezorgd over klimaatverandering en buitengewoon gemotiveerd de toekomst mede vorm te geven. Maar hoe doen ze dit effectief? Waarin verschilt hun perspectief met dat van de huidige generatie beslissers? Wat kan er anders?

  KEK on Tour: editie Gebouwde Omgeving

  28 juni 2018, UCo (Utrecht Community) Utrecht

  Op 28 juni is de eerste KEK on Tour bijeenkomst. Voor alle jonge professionals die geïnteresseerd zijn in de gebouwde omgeving: de ontwikkeling binnen het klimaatakkoord maar vooral wat gaat er nu gebeuren en wat is onze rol daarin? Aanwezig zijn onder andere Paul Geurts van Kessel en Teun Bokhoven.

  All Posts
  ×
  ×
  Klimaat en Energie Koepel (KEK) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
  
  Contactgegevens:
  
  www.klimaatenergiekoepel.nl | info@klimaatenergiekoepel.nl 
  Voorzitter van het bestuur van de Klimaat en Energie Koepel is Jan Sjerps. Hij is te bereiken via info@klimaatenergiekoepel.nl of +31644392957.
  
  Persoonsgegevens die wij verwerken
  
  Klimaat en Energie Koepel verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
  Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
  
  - Voor- en achternaam
  - E-mailadres
  - Portretfoto
  - Naam van werkgever
  - Telefoonnummer
  
  Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
  
  Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@klimaatenergiekoepel.nl, dan verwijderen wij deze informatie.
  
  Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
  
  Klimaat en Energie Koepel verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
  
  - Voor het verzenden van onze nieuwsbrief
  - Om je te informeren over onze diensten of die van gelieerde partijen
  - Om je inzet/rol/functie als ambassadeur of betrokkene bij Klimaat en Energie Koepel te communiceren
  - Om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  - Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten
  
  Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
  
  Klimaat en Energie Koepel bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
  
  Delen van persoonsgegevens met derden
  
  Klimaat en Energie Koepel verstrekt uitsluitend persoonsgegevens aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou, om te voldoen aan een wettelijke verplichting of op grond van een gerechtvaardigd belang van Klimaat en Energie Koepel. Klimaat en Energie Koepel gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: website, Google (Drive, Gmail, Calendar), Mailchimp, Facebook, Twitter, Linkedin. 
  
  Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
  
  Klimaat en Energie Koepel gebruikt cookies op de website voor Google Analytics, Keen IO en social media.
  
  Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
  
  Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Klimaat en Energie Koepel en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. 
  
  Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@klimaatenergiekoepel.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.
  
  Klimaat en Energie Koepel wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons 
  
  Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
  
  Klimaat en Energie Koepel neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@klimaatenergiekoepel.nl.